Emisija Pres i ja: Šta je bila i šta je htela biti Jugoslavija; RTV1; 20.05

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 04:23

Emisija "Pres i ja": Šta je bila i šta je htela biti Jugoslavija; RTV1; 20.05

Šta je bila i šta je htela biti Jugoslavija, u čemu je uspela a u čemu nije, zašto se dogodio njen raspad? Malo koji istorijski događaj je doživeo tako raznolika, protivrečna i suprotstavljena tumačenja. Gost emisije Dejan Jović, profesor politologije na Sveučilištu u Zagrebu, u knjizi "Uvod u Jugoslaviju" (Akademska knjiga, 2024), smirenošću argumenata "resetuje" kakofoniju i strast dosadašnjih interpretacija ovog važnog poglavlja povesti (post)jugoslovenskih naroda.
Urednica "Politikinog" dodatka "Kultura, umetnost, nauka" Marija Đorđević posetila je Bijenale u Veneciji i uverila se da je i ova vrhunska umetnička smotra postala mesto na kojem se dramatično prelamaju ratne i geopolitičke tenzije....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.