Savet vozačima da bez zimske opreme ne kreću na put

Izvor: RTS, 07.Jan.2016, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet vozačima da bez zimske opreme ne kreću na put

Magla ovog jutra otežava saobraćaj na prilazima Beogradu, ima je na novosadskom, obrenovačkom, smederevskom i pančevačkom putu, kao i na Ibarskoj magistrali. Smanjena je vidljivost zbog magle i na području Požege, Kraljeva, Kuršumlije, Leskovca i Vranja, a kiša pada u Novom sadu i Velikom Gradištu, saopštio je Auto-moto savez Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ujutro i pre podne u Srbiji se očekuje prelazak kiše u sneg, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.
Sredinom dana na severozapadu, a posle podne i uveče u svim krajevima prestanak padavina, pa porast dnevnih tempratura i neprestani rad putara na čišćenju i uklanjanju snega sa puta doprinose boljoj prohodnosti puteva,
Vozače u nižim predelima očekuju mokri kolovozi dok sa zaostalim snegom uglavnom treba računati na putevima drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima zapadne centralne i istočne Srbije.
Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Subotice, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice.
Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka.
Na putevima trećeg prioriteta kolovozi su lažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka.
Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.
Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni. Van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.
U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.
Javno preudzeće "Putevi Srbije" iz sektora za naplatu putarine će tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom.
Oni apeluju na domaće učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana kako bi se izbegla veća zadržavanja.
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala,   Vranje

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.