Bager prešao Ibarsku magistralu: Transport rudarske opreme uspešno nastavlјen

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bager prešao Ibarsku magistralu: Transport rudarske opreme uspešno nastavlјen

Rotorni bager "glodar 10" i "bandvagen" jutros su prešli Ibarsku magistralu i kroz tamnavske kopove nastavili ka novoj radnoj poziciji, kopu "Radlјevo".

Na trasi dugačkoj punih 24 kilometara od Polјa "D" do kopa "Radlјevo", rudarska oprema je do sada prešla preko tri pružna prelaza, lokalnog puta i Ibarske magistrale.

Predviđeno je da u narednim danima bager i "band" pređu reku Kolubaru i preko tamnavskih kopova dođu do kopa "Radlјevo" do početka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oktobra.

Po dolasku opreme u zonu budućeg kopa "Radlјevo" planiran je servis opreme i montiranje sistema, kako bi početkom novembra sistem za otkopavanje otkrivke počeo sa radom.

Najkompleksiji i najduži transport proizvodne opreme u istoriji Rudarskog basena "Kolubara" i "Elektroprivrede Srbije" preduslov je za otvaranje kopa "Radlјevo", na kome će, kako je planirano od novembra početi proizvodnja otkrivke.

Proizvodnja uglјa na kopu "Radlјevo" izuzetno je važna za stabilnost proizvodnje uglјa u kolubarskom uglјenom basenu i sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije.

BONUS VIDEO: KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.