Ford će platiti kaznu od 19 miliona dolara zbog pogrešnih tvrdnji o pojedinim vozilima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Maj.2022, 09:49

Ford će platiti kaznu od 19 miliona dolara zbog pogrešnih tvrdnji o pojedinim vozilima

Fordu će sada biti zabranjeno davanje sličnih lažnih ili obmanjujućih reklamnih tvrdnji koje se odnose na procenjenu ekonomičnost goriva ili nosivost, rekao je u saoštenju glavni državni tužilac Kalifornije Rob Bonta.

Kao deo nagodbe, koja podleže sudskom odobrenju, Kalifornija će dobiti približno 1,2 miliona dolara za državno i lokalno sprovođenje zakona o zaštiti potrošača, a Ford se obvezao da će sprečiti buduće nedolično ponašanje.

Glavni državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tužioci 40 američkih saveznih država već nekoliko godina istražuju Ford zbog obmanjujućih tvrdnji koje se odnose na njegove hibride C-Max, proizvedene od 2013. do 2014., i Super Duty pick-up kamione, proizvedene od 2011. do 2014.

Istraga je otkrila da je Ford davao pogrešne prikaze uključujući lažno predstavljanje udaljenosti koju potrošači mogu voziti s jednim rezervoarom benzina, reklamiranje da stil vožnje neće uticati na ekonomičnost goriva u realnosti i tvrdnje o većoj ekonomičnosti goriva u poređenju s drugim hibridima.

Istraga je takođe otkrila da je Ford namerno izostavio standardne stavke teretnog kamiona, poput rezervnog točka, guma, dizalice ili auto radija, prilikom izračunavanja težine kako bi povećao njegovu nosivost.

Izvor: Hina
Pogledaj vesti o: Ford,   Vašington

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.