Izvor: Piplmetar.rs, 23.Nov.2023, 10:30

Stellantis najavio Fiat E-Ducato sa dometom od 420 km

Solutrans sajam koji se održava u Lionu otkrio nam je ažuriranje čitave palete komercijalnih vozila, među kojima je i Stellantis najavio Fiat E-Ducato, novi električni kombi sa dometom od 420 km. Stellantis je, inače, multinacionalna korporacija formirana 2021. kao rezultat spajanja Fiat Chrysler Automobiles i PSA grupe ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Peugeot, Citroën, DS, Opel i Vauxhall), što je čini četvrtim najvećim proizvođačem automobila po prodaji, odmah iza Toyota, Volkswagen Group i Hyundai Motor Group.
Verovatno najzanimljivije ažuriranje je novi Fiat E-Ducato zahvaljujući svojoj ogromnoj bateriji od 110 kWh, a kompanija kaže da je u izradi i vodonična verzija ovog kombija.
Pomenuti domet od 420 km u WLTP ciklusu čini da Fiat E-Ducato bude jedan od najmoćnijih električnih vozila, odnosno kombija u svojoj klasi i navodno nudi do 30 posto veći domet nego onaj iz prethodne generacije.
Iako nije potpuno novi, jer je model objavljen ranije ove godine, ovo vozilo deo je druge generacije velikih Stellantis kombija, koja obuhvata Peugeot E-Boxer, Citroen e-Jumper i Opel Movano vozila. Celokupna paleta kombija sada ima veće ekrane za informacije sa ažuriranim interfejsom, Dynamic Surround Vision za bolju preglednost oko vozila i 18 sistema pomoći pri vožnji.

Stellantis
Tu je i mobilna povezanost, koja omogućava kompanijama lakše upravljanje celokupnim električnim voznim parkom. Svi novi modeli su izloženi na Solutrans sajmu koji se ove godine održava od 21. do 25. novembra u Lionu u Francuskoj, objavila je korporacija.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Volkswagen,   Hyundai

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Obnovljeni Opel Movano

Izvor: AutoBlog, 23.Nov.2023

Prodaja komercijalnih vozila trenutno čini trećinu prihoda kompletne Stellantis grupe, ali ova kompanija ima planove za proširenje, i to modernizacijom aktuelne game modela. Na vrhu asortimana, veliki kombiji Citroen Jumper, Peugeot Boxer, Opel / Vauxhall Movano i Fiat Ducato su modernizovani za novu...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.