Odluka o „puntu“ danas

Izvor: Blic, 10.Feb.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o „puntu“ danas

Direktor „Fijat automobila Srbija” Đovani de Filipis danas će potpisati ugovor sa „Zastava autom” o nastavku proizvodnje „Fijat punta” u pogonima kragujevačke fabrike automobila. Kako je za „Blic” izjavio generalni direktor „Zastave” Zoran Radojević, danas će se znati kada će početi montaža „punta” od delova koji se dopremaju iz Italije, a trebalo bi da se sazna kolika će se količina ovog automobila proizvoditi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />


- Sve zavisi od Italijana, jer će oni odrediti dinamiku proizvodnje, kao i količinu vozila koja će ovde da se napravi. „Fijat” je najavio da će u ovoj godini napraviti najmanje 15.000 automobila modela „punto” u Kragujevcu. Naša montažna linija je spremna i mi smo mogli i pre mesec dana da započnemo proizvodnju. U zavisnosti od obima, na posao ćemo pozvati od 400 do 1.000 radnika - izjavio je Radojević.

Drugi krug testiranja

Danas će biti završen i prvi krug testiranja 3.100 radnika, na osnovu čega će biti utvrđeno ko ostaje u novoformiranoj fabrici „Fijat automobili Srbija”. Drugi krug, koji bi trebalo da usledi vrlo brzo, trajaće do sredine marta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zastava:Kraj prvog kruga testiranja

Izvor: B92, 10.Feb.2009

Kragujevac -- U Zastavi danas će biti završen prvi krug testiranja 3.100 radnika, na osnovu čega će biti utvrđeno ko će ostati u novoformiranoj fabrici Fijat Srbija...Direktor za kadrovske i opšte poslove te kragujevačke fabrike Todor Rakočević kaže da će drugi krug, koji bi trebalo da usledi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.