Lajčak: Sazvaću sastanak o dinaru ako Beograd i Priština pokažu spremnost za dogovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024, 00:22

Lajčak: Sazvaću sastanak o dinaru ako Beograd i Priština pokažu spremnost za dogovor

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak saopštio je večeras da sastanak sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine, koji je održan prethodne nedelje, vidi kao poslednju rundu razgovora o pitanju dinara, ali je ponovio da je spreman da sazove još jedan sastanak na tu temu, pod uslovom da strane pokažu istinsku spremnost da postignu dogovor.
Lajčak je na Fejsbuku, sumirajuću proteklu nedelju, naveo da je ugostio glavne pregovarače Beograda i Prištine "na onome što vidim kao poslednju rundu razgovora o uredbi Centralne banke Kosova".
"Nažalost, dogovor nije postignut i nejasno je kako će to uticati na svakodnevni...
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lajčak: Spreman sam za još jedan sastanak Beograda i Prištine ako su dve strane spremne za sporazum

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2024

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovio je da je spreman da bude domaćin još jednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine ako dve strane pokažu "iskrenu spremnost da postignu sporazum".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.