Na salonu u Ženevi predstavljen Ferrari Sergio by Pininfarina model

Izvor: Moto.rs, 04.Mar.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na salonu u Ženevi predstavljen Ferrari Sergio by Pininfarina model

Pininfarina je u Ženevi proslavio 85 godina postojanja predstavljanjem Ferrari Sergio ograničenog izdanja.

Proizvodna verzija odaje poštu legendarnom Sergio Pininfarina-i, a ukupno će biti izrađeno šest automobila. Vozila će odlikovati različite boje karoserije i unutrašnjost zajedno sa poklopcem motora sa ventilacionim otvorima, a tu su i okrugla zadnja svetla.

Primetan je i specijalni roll-bar sa ugrađenim usisnicima za vazduh dok zadnju stranu karakteriše >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << dual izduvni sistem i istaknuti difuzor. Ferrari Sergio se ističe i po jedinstvenim aluminijumskim točkovima, dok je izgled kabine prenešen sa 458 Spider modela.

Za snagu je zadužen V8 4.5L motor koji razvija 605ks izlazne snage, što ovom modelu omogućuje da ubrzanje do 100km/h postigne za 3 sekunde. Svih šest planiranih jedinica već je prodato.

foto © Pininfarina

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.