Izvor: Tech-Lifestyle.com, 20.Nov.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LazarethWazuma V8F Matt Edition

Iskreno, ne znamo šta da izmislimo o LazarethWazuma V8F Matt Edition. Da li je to motor? Roadster? Ili možda neki kvad (četvorotočkaš) novog doba? Hajde da mu malo dešifrujemo DNK: za početak, izgleda kao motor sa svojim ručkama i ostalim karakteristikama, ali ima četiri točka, dva napred, podešena u širokom stavu, i dva zadnja usko postavljena, zbog čega više liči na kvad, ali ipak ne liči u potpunosti ni na njega.
Ovako zbunjeni, ni nakon dve godine od kad smo prvi put videli Wazuma V8 Ferrari, i dalje nemamo pojma šta je to ustvari. Sve što znamo je da Wazuma V8F Matt Edition izgleda ludački dobro. Za sada, samo ćemo ga posmatrati kao motor na četiri točka, hibrid motorcikla i roadstera. Čak je i motor dokaz toga. Pokreće ga Ferrari-eva jedinica 3.0-liter V8 koja se nalazi na Wazuma V8 Ferrari, ali sa sistemom za ubrizgavanje sa dva supermotora i potpunim upravljanjem od strane Sybelle sistema čije je podešavanje laptop friendly, čime se proizvodi 250 konja (186kW). Jasno je da sa 250 ponija nije neki superautomobil u pitanju, ali sva ta snaga koristi se za pokretanje paketa od pukih 650 kilograma, što je veoma stimulativno, ako ne i zastrašujuće.

Kao i prethodna varijanta Ferrari-ja, ni ovoj zgodnoj zverki ne nedostaje par opasnih karakteristika, kao recimo šestostepeni sekvencijalni menjač, preuzet sa BMW M3 (u vidu dva tastera na upravljaču), Brembo kočnice, horizontalno podešavanje suspenzije koje je napravio EMC,18-inčni sportski točkovi Momo +Power, sa 285/30 ZR18 gumama napred i masivnim 315/30 ZR18 gumama pozadi. Iz pročitanog, ovo vozilo izgleda kao jednokratna stvar svoje vrste, izložbeno vozilo koje nije registrovano (verovatno za puteve) u Francuskoj. Za sad, ovaj hibrid možda nije ni dozvoljen za vožnju putevima, ali to ovde i nije bitna informacija, ono što je bitno je da možete posedovati jedan ovakav primerak ako imate $250.000 negde u šteku.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.