Izvor: RTS, 25.Sep.2021, 19:33

Lando Norisu pol pozicija na trci za Veliku nagradu Rusije

Vozač Meklarena Lando Noris bio je najbrži u kvalifikacijama i osvojio pol poziciju za Veliku nagradu Rusije. On je odvezao najbrži krug u Sočiju u vremenu 1:41.993 i startovaće kao prvi u trci koja se vozi u nedelju od 14 časova.
Noris je do prve startne pozicije stigao u poslednjem krugu uzbudljivih kvalifikacija u duelu sa drugoplasiranim Karlosom Sainsom iz Ferarija koji je zaostajao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za 0.517 i trećeplasiranim Džordž Raselom vozačem Vilijamsa.

Tri munuta pre kraja kvalifikacija najbolje vreme imao je Luis Hamilton ali on će na kraju u Sočiju krenuti sa četvrte startne pozicije, jer je u finišu oštetio bolid udarcem u ogradu pri ulasku u boks.
Poredak među prvih deset na startu je Danijel Rikardo, Fernando Alonso, Valteri Botas, Lens Strol, Serhio Perez i Esteban Okon.
Vodeći u generalnom plasmanu Maks Ferstapen krenuće sa poslednjeg mesta zbog kazne koju je dobio zbog menjanja pogonske jedinice.
Trka za Veliku nagradu Rusije na stazi u Sočiju voziće se u nedelju sa početkom u 14 časova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Norisu pol pozicija u Sočiju, Ferstapen poslednji zbog kazne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021

Vozač Meklarena Britanac Lendo Noris osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Rusije, koja će se sutra voziti u Sočiju, dok će vodeći u generalnom plasmanu, vozač Red Bula Maks Ferstapen, krenuti sa poslednjeg mesta jer je kažnjen zbog promene motora na bolidu...Noris je odvezao najbrži...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.