Jedini Ferrari Enzo u mat crnoj boji

Izvor: B92, 27.Nov.2022, 14:31

Jedini Ferrari Enzo u mat crnoj boji

Sada je to gotovo teško zamisliti, ali 2004. godine, kada se Ferrari Enzo prodavao, mogućnosti boja za automobile italijanske marke bile su ograničene.

Ipak, ovaj Enzo je bio ispred vremena na više načina i bio je jedini primerak koji je ikada napustio fabriku s mat crnom bojom.

Prema RM Sotheby‘s, samo je uticaj prvobitnog kupca omogućio da ovaj automobil napusti fabriku u nijansi Nero Opaco. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tu privilegiju dobio je kupac koji je bio deo brunejske kraljevske porodice, koja je poznata po posebnom ukusu kada je reč o kupovini superautomobila. Ovaj Enzo isporučen je nov vlasniku u Londonu pre nego što je prevezen u Aziju, navodi Jutarnji.hr.

Međutim, nedavno je vraćen u Carrozzeriju Zanasi, zvaničnu lakirnicu za Ferrarijeve hiperautomobile.

Tamo je njegov vlasnik navodno potrošio 110.000 evra na ponovno lakiranje automobila, kozmetičke popravke i zamenu predmeta poput lepljivih prekidača i zadnjeg stakla na motoru.

Kao i kod drugih Enza, i ovog pokreće atmosferski, centralno postavljeni 6,0 litarski V12 koji razvija 660 KS (485 kW) i ima "redline" na 8200/min. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko "F1" automatizovanog ručnog menjača. Uprkos tome što je jedinstven i pokazuje samo 5730 km na satu, prodaje se putem kuće RM Sotheby‘s s cenom na upit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.