Jedini Ferrari Enzo u mat crnoj boji

Sada je to gotovo teško zamisliti, ali 2004. godine, kada se Ferrari Enzo prodavao, mogućnosti boja za automobile italijanske marke bile su ograničene.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2022.

13:30

Jedini Ferrari Enzo u mat crnoj boji
Foto: RM Sotheby‘s

Ipak, ovaj Enzo je bio ispred vremena na više načina i bio je jedini primerak koji je ikada napustio fabriku s mat crnom bojom.

Prema RM Sotheby‘s, samo je uticaj prvobitnog kupca omogućio da ovaj automobil napusti fabriku u nijansi Nero Opaco.

Tu privilegiju dobio je kupac koji je bio deo brunejske kraljevske porodice, koja je poznata po posebnom ukusu kada je reč o kupovini superautomobila. Ovaj Enzo isporučen je nov vlasniku u Londonu pre nego što je prevezen u Aziju, navodi Jutarnji.hr.

Međutim, nedavno je vraćen u Carrozzeriju Zanasi, zvaničnu lakirnicu za Ferrarijeve hiperautomobile.

Tamo je njegov vlasnik navodno potrošio 110.000 evra na ponovno lakiranje automobila, kozmetičke popravke i zamenu predmeta poput lepljivih prekidača i zadnjeg stakla na motoru.

Kao i kod drugih Enza, i ovog pokreće atmosferski, centralno postavljeni 6,0 litarski V12 koji razvija 660 KS (485 kW) i ima "redline" na 8200/min. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko "F1" automatizovanog ručnog menjača. Uprkos tome što je jedinstven i pokazuje samo 5730 km na satu, prodaje se putem kuće RM Sotheby‘s s cenom na upit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: