Volvo nakon pola stoljeća nije najprodavaniji u Švedskoj, pretekao ga VW

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jan.2017, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo nakon pola stoljeća nije najprodavaniji u Švedskoj, pretekao ga VW

STOCKHOLM - Najprodavaniji automobil u Švedskoj u 2016, godini bio je Volkswagen Golf, što je prvi put nakon više od pola stoljeća da ta titula nije pripala Volvu.

Od ukupnog broja kupljenih novih automobila u zemlji, udio Golfa iznosi 5,9 posto, dok je kod Volva ta brojka 5,7 posto te se odnosi na tri modela. objavila je nacionalna automobilska udruga.

Zadnji put >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Volvo nije bio na vrhu liste najprodavanijih automobila 1962. godine, kada ga je pretekla Volkswagenova buba.

Unatoč tome što je automobilsko poslovanje Volva trenutno u vlasništvu kineske kompanije, grupe Zhejinag Geely Holding, Volvo se i dalje doživljava kao istinski švedski brend.

S više od jednog automobila na pet stanovnika, ili 21,5 posto, Volvo i dalje ima najveći udio na ukupnom švedskom tržištu automobila, a slijedi Volkswagen s 15,7 posto.

Udruga je istaknula kako je u 2016. zabilježena rekordna prodaja novih automobila, njih 372 tisuće, oko 8 posto više u odnosu na 2015., što se zahvaljuje jačanju gospodarstva.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Nakon više od pola veka najprodavaniji model u Švedskoj nije Volvo

Izvor: AutoBlog, 03.Jan.2017

Tokom 2016. godine Volkswagen Golf je u Švedskoj ostvario tržišni udeo od 5,9% čime je postao najprodavaniji model. Drugoplasirani Volvo V70 osvojio je 5,7% udela. Istovremeno, švedsko tržište automobila je u prošloj godini poraslo za 7,9%, a registrovano je 372.296 novih automobila, od čega...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.