Radnici u Fijatu nastavili štrajk, najavljena radikalizacija

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici u Fijatu nastavili štrajk, najavljena radikalizacija

Radnici prve smene kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) nastavili su štrajk, a za sredu su najavili radikalizaciju štrajka, kada će blokirati ulaz u fabriku, potvrđeno je za N1 u štrajkačkom odboru.

Prva smena u fabrici glasala je za nastavak štrajka, a za sredu je zakazala blokadu ulaza u fabriku. Kako je rečeno, očekuje se i izjašnjavanje druge smene u 17 sati.

Štrajkački >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odbor hteo je da organizuje glasanje i izjašnjavanje radnika o daljim koracima putem glasačkih kutija, ali je taj predlog odbijen, pa se glasalo podizanjem ruke.

U 18 sati zakazana je konferencija za novinare predsednika štrajkačkog odbora Zorana Markovića.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je da u Ministarstvo privrede i Vladu Srbije nije stigla verzija protokola za pregovore sa poslodavcem koju Štrajkački odbor firme Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) u Kragujevcu kaže da je uputio u petak, 14. jula.

 On je rekao da bi štrajk trebalo da se prekine što pre jer je to u interesu svih, a Vlada Srbije je tu da radnike i poslodavca "dovede za sto".

Štrajk 2.000 radnika firme FCA ušao je u 15. dan, a pošto još nema pregovora, štrajkački odbor danas odlučuje šta će dalje.

Krajem prošle sedmice, Ministarstvo privrede Srbije je predložilo štrajkačima protokol koji su oni odbacili pošto je Štrajkački odbor ocenio da je to bio predlog za prekid štrajka, a ne za pregovore, te je Vladi ponudio svoju verziju u petak.

Štrajk u FCA počeo je 27. juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Radnici u Fijatu nastavili štrajk, najavljena radikalizacija

Izvor: AutoBlog, 17.Jul.2017

Kako prenosi N1, radnici prve smene kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) nastavili su štrajk, a za sredu su najavili radikalizaciju štrajka, kada će blokirati ulaz u fabriku, potvrđeno je za N1 u štrajkačkom odboru. Prva smena u fabrici glasala je za nastavak štrajka, a za sredu...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.