Nastavak proizvodnje u kragujevačkom Fijatu: 2.000 radnika se vratilo na posao

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 11:07

Nastavak proizvodnje u kragujevačkom Fijatu: 2.000 radnika se vratilo na posao

Kragujevac -- Skoro 2.000 radnika kragujevačkog Fijata, koji su od polovine marta bili na plaćenom odsustvu, vratilo se na posao.

Takođe, ponovo je pokrenuta proizvodnja modela 500 L, izjavio je danas predsednik sindikata "Nezavisnost" u FCA Srbija Zoran Stanić.

"Proizvodnja je pokrenuta juče, ali se zbog pokretanja traka radilo po četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sata u smeni, dok se danas radi redovno, u smenama od šest do 14 sati i od 14 do 22 sata", naveo je Stanić.

Kaže da radnici još nemaju zvanične infromacije koliko će raditi tokom leta, s obzirom da se obično u avgustu ide na kolektivni odmor.

Prilikom ulaska u fabriku radnicima se, navodi, meri telesna temperatura, obavezno je korišćenje zaštitnih maski i rukavica, kao i distanca od dva metra.

Istakao je i da se redovno dezinfikuje prostor.

Radnici su tokom plaćenog odsustva primali 65 odsto plate.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.