BMW i Jaguar Land Rover u partnerstvu za razvoj dijelova za električne automobile

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jun.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW i Jaguar Land Rover u partnerstvu za razvoj dijelova za električne automobile

LONDON - Proizvođači automobila BMW i Jaguar Land Rover (JLR) najavili su zajednički razvoj električnih motora, elektronike za sustav prijenosa i električnog pogona, i time najavili formiranje još jednog partnerstva u autoindustriji s ciljem smanjenja troškova razvoja električnih automobila.

Oba proizvođača pod pritiskom su da na tržište lansiraju vozila s nultom emisijom štetnih plinova kako bi udovoljili strogim pravilima o zaštiti okoliša, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << no muče se s očuvanjem profitabilnosti s obzirom na rastuće troškove proizvodnje električnih, umreženih i autonomnih automobila.

"Zajedno imamo priliku učinkovitije udovoljiti potrebama kupaca skraćivanjem vremena razvoja i bržim plasiranjem vozila i najnovijih tehnologija na tržište", izjavio je u srijedu član odbora BMW-a Klaus Froehlich. Iz BMW-a i Jaguar Land Rovera poručuju da će uštedjeti na troškovima kroz zajednički razvoj, planiranje proizvodnje i zajedničku kupnju dijelova za električne automobile. Obje kompanije proizvodit će električne sustave pogona u svojim proizvodnim postrojenjima, izjavili su iz BMW-a.

Direktor u JLR-u Nick Rogers izjavio je da su već dokazali da mogu proizvoditi vrhunske električne automobile, no da sada moraju osnažiti tehnologiju kako bi poduprli novu generaciju proizvoda Jaguara i Land Rovera. BMW je pregovarao s rivalom Daimlerom o razvoju dijelova za električne automobile, no odvojeno je razgovarao i s JLR-om, kompanijom koja je nekoć bila u njegovu vlasništvu, vezano za sklapanje saveza u segmentu transmisije.
Pogledaj vesti o: Rover,   London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

JLR i BMW se udružuju u proizvodnji električnih automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2019

Najveći proizvođač automobila u Velikoj Britaniji, Jaguar Land Rover (JLR), i nemački BMW udružiće se kako bi smanjili troškove i pokušali da napreduju u trci za proizvodnju električnih automobila za masovno tržište, piše londonski Gardijan...Dve kompanije navode da će zajedno raditi na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.