Izvor: RTS, 23.Nov.2020, 16:50

Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja tri zlatne poluge

Carinici su 22. novembra 2020. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja tri zlatne poluge ukupne težine 300 grama.
Slučaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu pristigao automobil "tojota rav" švedskih registarskih oznaka.

Njime su iz Švedske ka Turskoj putovala dvojica švedskih državljana turske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacionalnosti. 
Na pitanje carinika šta imaju da prijave, obojica putnika su odgovorila da sa sobom nose samo lični prtljag.
Međutim, tokom detaljne kontrole, u džepu jakne koju je 30-godišnji vozač automobila imao na sebi pronađene su tri zlatne poluge najfinije čistoće ukupne težine 300 grama.
Vrednost otkrivenog zlata procenjena je na gotovo dva miliona dinara, što prelazi trećinu vrednosti vozila, tako da je zadržan i automobil, čime se vrednost ovog prekršaja uvećava na preko šest miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Puni džepovi zlatnih poluga: Vrednost gotovo dva miliona dinara FOTO

Izvor: B92, 23.Nov.2020

Beograd -- Carinici su 22. novembra 2020. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja tri zlatne poluge ukupne težine 300 grama...Slučaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu pristigao automobil "tojota rav" švedskih registarskih oznaka...Njime...

Nastavak na B92...

Srpska policija otkrila švercere zlatnih poluga

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2020

BEOGRAD - Carinici Srbije su na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, spriječili prekršaj vrijedan više od šest miliona dinara (51.000 evra), kada su zaplijenikli zlato i automobil "tojota" od dvojice švedskih državljana turske nacionalnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novopazarac pokušao da prošvercuje 100.000 eura

Izvor: SandzakPress.net, 24.Nov.2020, 15:57

Tokom proteklog vikenda na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, osujetili dva takva pokušaja i zaplenili gotovo 100.000 evra. Jedan od prekršaja otkriven je 22. novembra 2020. godine, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen BMW X6 nemačke registracije. Vozač i suvozač, obojica...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.