Dacia Sandero dobila unapređenje, poboljšana još tri modela

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 08:50

Dacia Sandero dobila unapređenje, poboljšana još tri modela

Dacia je poznata po tome što daje prednost pristupačnosti u odnosu na sisteme autonomne vožnje, ali regulatorne promene u Evropi zahtevaju da njeni modeli budu opremljeni novim paketom funkcija.

Da bi pratio nova pravila, rumunski proizvođač automobila najavio je ažuriranje modela iz porodica Sandero, Sandero Stepway, Logan i Jogger, dodajući još ADAS-a i novih funkcija.

Kao što zahteva GSR II (Globalna bezbednosna regulativa II) Evropske unije, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stupa na snagu od jula 2024. godine, svi modeli Dacia sada dobijaju sledeće:

Snimač podataka o događajima, zamrzavanje ako je vozač alkoholisan, prepoznavanje saobraćajnih znakova sa upozorenjem o brzini, upozorenje o napuštanju trake, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje na pažnju vozaču, pomoć pri parkiranju, senzore za svetlo i kišu, AEB i signal za hitno zaustavljanje.

Pored toga, nalepnice sa QR kodom za spasavanje u hitnim slučajevima biće zalepljene na vetrobran i zadnje staklo, pa će omogućavati vatrogascima i spasilačkim ekipama brz pristup namenskoj brošuri sa informacijama o spasavanju.

Da bi podržala gorepomenute sisteme, Dacia je opremila Sandero, Sandero Stepway, Logan i Jogger novom ADAS kamerom na vetrobranskom staklu, zamenjujući stari senzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dacia Sandero

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.