Dacia Sandero dobila unapređenje, poboljšana još tri modela

Dacia je poznata po tome što daje prednost pristupačnosti u odnosu na sisteme autonomne vožnje, ali regulatorne promene u Evropi zahtevaju da njeni modeli budu opremljeni novim paketom funkcija.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

15:27

Dacia Sandero dobila unapređenje, poboljšana još tri modela
Foto: Dacia

Da bi pratio nova pravila, rumunski proizvođač automobila najavio je ažuriranje modela iz porodica Sandero, Sandero Stepway, Logan i Jogger, dodajući još ADAS-a i novih funkcija.

Kao što zahteva GSR II (Globalna bezbednosna regulativa II) Evropske unije, koja stupa na snagu od jula 2024. godine, svi modeli Dacia sada dobijaju sledeće:

Snimač podataka o događajima, zamrzavanje ako je vozač alkoholisan, prepoznavanje saobraćajnih znakova sa upozorenjem o brzini, upozorenje o napuštanju trake, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje na pažnju vozaču, pomoć pri parkiranju, senzore za svetlo i kišu, AEB i signal za hitno zaustavljanje.

Pored toga, nalepnice sa QR kodom za spasavanje u hitnim slučajevima biće zalepljene na vetrobran i zadnje staklo, pa će omogućavati vatrogascima i spasilačkim ekipama brz pristup namenskoj brošuri sa informacijama o spasavanju.

Da bi podržala gorepomenute sisteme, Dacia je opremila Sandero, Sandero Stepway, Logan i Jogger novom ADAS kamerom na vetrobranskom staklu, zamenjujući stari senzor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: