Izvor: RTS, 04.Maj.2022, 09:10

Preševo, ručni frižider pun deviza

Carinici su godine na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 73.000 evra, kojima je jedan putnik napunio ručni frižider.
Prekršaj je otkriven 2. maja kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen ''BMW'' austrijskih registarskih oznaka, kojim je ka Grčkoj sam putovao strani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljanin.

Na uobičajeno pitanje carinika putnik je odgovorio da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.
Prilikom detaljne kontrole, među ostalim stvarima u prtljažniku automobila pronađen je i ručni frižider, koji je umesto hranom, do vrha bi ispunjen svežnjevima novca.
Manji deo neprijavljenih evra pronađen je u pregradi torbe za laptop, koja se takođe nalazila u prtljažniku automobila.
Kako se ispostavilo, putnik je imao nameru da na taj način preko granice ilegalno prenese 73.100 evra, od čega mu je odmah vraćeno 10.000 evra, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokušao da prenese 73.000 evra u ručnom frižideru

Izvor: B92, 04.Maj.2022

Carinici na prelazu Preševo uspeli su da spreče krijumčarenje velike sume novca...Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja više od 73.000 evra, koje je jedan putnik pokušao da prenese u ručnom frižideru, saopšteno je iz Uprave carina...On je putovao...

Nastavak na B92...

FOTO: Preko Preševa u ručnom frižideru pokušao da prošvercuje 73.000 evra

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2022

Carinici su u ponedeljak, 2. maja na prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja preko 73.000 evra, kojima je jedan putnik napunio ručni frižider.

Nastavak na Radio 021...

Preševo: Ručni frižider napunjen novcem - više od 70 hiljada evra

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Maj.2022

Carinici su 2. maja 2022. godine na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 73.000 evra, kojima je jedan putnik napunio ručni frižider...Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen ''BMW'' austrijskih registarskih oznaka,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.