Legenda je oživela: Ovo je čuveni BMW Elvisa Prislija

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2016, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda je oživela: Ovo je čuveni BMW Elvisa Prislija

BMW je potpuno obnovio model "BMW 507 roudster" koji je pripadao Elvisu Prisliju dok je služio vojsku u Nemačkoj. Ovaj automobil pronađen je u štali, i prati ga lepa priča i prvi put će biti predstavljen na "Pebble Beach" izložbi u Kaliforniji.

Ovo je inače jedan od ređih BMW automobila i napravljen je u samo 252 primeraka a slavni pevač je posedovao dva "BMW 507". Inače, Elvis Prisli je roudster kupio 1957. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godine kao "polovnjak" jer je automobi prvo korišćen kao izložbeni model na Salonu u Frankfurtu, a kasnije je bio novinarsko test vozilo.

"BMW 507" je originalno imao belu boju karoserije ali je Prisli tražio da se ofarba u crveno jer su mu obožavateljke karnimom ostavljale svoje telefone. Takođe, Elvis je originalni motor zamenio osmocilindričnim agregatom iz Ševroleta.

Nemački brend je ipak odlučio da u obnovljeni automobil vrati originalni 3,2-litarski V8 u kombinaciji sa 4-stepenim ZF automatskim menjačem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.