Izvor: eKlinika.rs, 01.Maj.2024, 14:22

Kakva nam krema za sunčanje treba

Prvo, potrebno je reći da je zaštita od sunca neophodna tokom cele godine, ali intenzitet štetnih ultraljubičastih zraka dostiže vrhunac tokom kasnog proleća i leta. To se sada menja i štetnim ultraljubičastim zracima smo znatno izloženi i u ranom proleću i kasnoj jeseni.
Krema za sunčanje tokom cele godine Danas se stručnjaci zalažu za primenu kreme za sunčanje bez obzira na godišnje doba. SPF (faktor zaštite od sunca) služi kao ključan element za odabir kreme za zaštitu od sunca, a preporučuje se da krema ima najmanje SPF 30 ili više. Krema za zaštitu od sunca koja ima SPF 30 štiti kožu od 97% UV B sunčeve svetlosti, dok ona koja ima SPF 50 štiti od 98% štetnih sunčevih zraka. Važno...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.