BMW će za 10 godina praviti samo električne i hibridne automobile

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW će za 10 godina praviti samo električne i hibridne automobile

Nemački BMW je nedavno saopštio da će u narednih deset godina sva njihova vozila biti električna.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

BMW je poslednjih godina mnogo sredstava uložio u razvoj svog "i" programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prodajete polovni auotmobil?

Postavite besplatan oglas.

ekoloških automobila.

"Automobile će pokretati zasebni električni motori koji pokreću prednje i zadnje točkove i mali benzinski motor koji će generisati elektricitet kako bi se produžio domet baterija."

Ova odluka je doneta pre svega zbog očekivanih strožijih zakona EU kada su u pitanju emisija štetnih gasova, ali i uspeh hibridnih i električnih automobila na tržištu.

Tranzicija će obuhvatiti i BMW-ove sportske automobile "serije 3" koji će biti nadograđeni odgovarajućim hibridnim motorima.

Trenutni dozvoljeni nivoi emisije štetnih materija u Evropskoj uniji tolerisaće se zakonom do 2021. godine, a 2025. godine očekuje se konačno stupanje na snagu novog zakona sa novim standardom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skočila registracija novih vozila u Britaniji 10 odsto

Izvor: Blic, 04.Sep.2015

Registracija novih automobila u Velikoj Britaniji povećana je u avgustu gotovo za 10 procenata u odnosu na isti mesec lani, pošto su kupci iskoristili atraktivne finansijske uslove prodaje, saopštilo je danas britansko Udruženje proizvođača i prodavaca motornih vozila (SMMT)...Pretražite našu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.