BMW Serije 1 GT i Audi Q2

Izvor: B92, 12.Jun.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW Serije 1 GT i Audi Q2

Nemački premijum proizvođači pripremaju za sajam automobila u Parizu 2012. dva nova kompaktna vozila.

BMW Serije 1 Gran Turismo imaće pogon na prednjim točkovima, a koristiće istu platformu kao i sledeća generacija modela MINI.

Reč je o prvom automobilu iz proširene porodice Serije 1, pored koga su planirani kupe i kabriolet koji bi prema novom sistemu označavanja pripali budućoj Seriji 2. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Osim platforme, BMW Serije 1 GT deliće sa novim MINI-jem i motore. Pored četvorocilindričnih turbo-punjenih agregata, u novi BMW ugrađivaće se i trocilindrični 1.5 litarski motor, a kasnije bi se u ponudi našle i hibridna, kao i xDrive verzija.

Serijska verzija ovog automobila trebalo bi da se pojavi na tržištu 2014. godine.

Na auto-salonu u Parizu 2012. biće prikazan i koncept kompaktnog krosovera Audi Q2, koji je baziran na modelu A1.

Audi Q2 biće dizajniran pod uticajem Quattro koncepta iz 2010. godine, a na tržištu će se suprotstaviti modelima kao što je Nissan Juke.

Serijska verzija Audija Q2 mogla bi da se nađe u prodaji već 2013. godine.

Pročitajte o planovima BMW-a i Audija na polju električnih automobila.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.