Američki Senat otkrio slučajeve prisilnog rada u proizvodnji automobila u inostranstvu

Izvor: AutoBlog, 22.Maj.2024, 15:05

Američki Senat otkrio slučajeve prisilnog rada u proizvodnji automobila u inostranstvu

Automobilske kompanije poput BMW-a, Jaguar Land Rovera i Volkswagena navodno koriste komponente proizvedene u Kini s prisilnim radom, pokazalo je istraživanje Odbora za finansije američkog Senata.BMW navodno proizvodi i uvozi vozila s delovima za koje se veruje da su proizvedeni prisilnim radom, dok Jaguar Land Rover navodno uvozi delove proizvedene na sličan način, navodi se u izveštaju koji prenosi francuska agencija AFP. Volkswagen je takođe prodavao vozila s takvim komponentama na američkom tržištu i ima poslovne veze s proizvodnjom u kineskoj severozapadnoj regiji Ksindžijang, navodi se u izveštaju odbora. Peking je optužen za zatvaranje...
Pogledaj vesti o: Jaguar,   Rover,   Volkswagen

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Skandal u auto gigantima: BMW, Jaguar i Audi koristili zabranjene delove, Amerikanci besni

Izvor: Blic, 22.Maj.2024

Američke carinske službe moraju da pooštre nadzor uvoza automobila zbog mogućih zabranjenih delova iz Kine, utvrdio je odbor američkog Senata za finansije, zaključivši da BMW, Folkswagen i Jaguar Land Rover nisu bili detaljni u proveri kineskih dobavljača.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.