Zaplenjeno 185 kilograma rezanog duvana

Izvor: Blic, 03.Feb.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 185 kilograma rezanog duvana

Carinici su jutros izveli akciju dubinske kontrole na autoputu Beograd-Niš i otkrili 185 kilograma rezanog duvana za koji nisu plaćene uvozne dažbine, saopšteno je iz Uprave carina.

Duvan su otkrili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, prilikom vanredne kontrole vozila kurirske službe koje su zaustavili kod naplatne rampe "Nais".

S obzirom na to da vozilo pripada kurirskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službi, vozač je objasnio da prevozi razne pošiljke iz Beograda u Niš i da sem toga nema ništa što bi trebalo da prijavi za carinjenje.

Međutim, kako su već mnogo puta do sada na identičan način pronalazili duvan, carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju vozilo, podseća se u saopštenju.

Tada su pronašli 13 kutija prosečnih težina od tri do 25 kilograma u kojima se nalazilo ukupno 185 kilograma rezanog duvana.

Tokom prošle godine rezani duvan je bio jedna od interesantnijih roba za krijumčare, što potvrđuje i činjenica da je carinska služba tokom 2014. zaplenila preko šest tona tog akciznog proizvoda.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.