Porfirije otvorio izložbu Prepodobni Justin Ćelijski - Riznica duha i premudrosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 00:03

Porfirije otvorio izložbu "Prepodobni Justin Ćelijski - Riznica duha i premudrosti"

Patrijarh srpski Porfirije otvorio je večeras u Muzeju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu izložbu "Prepodobni Justin Ćelijski - riznica duha i premudrosti", u okviru obeležavanja 130 godina od rođenja, 45 godina od upokojenja i 10 godina od prenosa moštiju Prepodobnog Justina Ćelijskog.
Otvaranju izložbe prisustvovali su i arhijereji okupljeni na redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora SPC, sveštenstvo i sveštenomonaštvo, prenosi TV Hram.
Svečanosti povodom 130 godina od rođenja, 45 godina od upokojenja i 10 godina od prenosa moštiju jednog od najvećih teologa 20. veka ranije ove godine su održane u rodnom gradu Justina Vranju, manastiru Ćelije i Valjevu.
U okviru programa obeležavanja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.