Haos na autoputu: Palili strnjiku, izazvali tragediju!

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na autoputu: Palili strnjiku, izazvali tragediju!

Muškarac poginuo na autoputu Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, gde se dogodio lančani sudar kada su vozila uletela u gust dim nakon što je neko palio strnjike pored puta. Četvoro povređenih.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Sudar se desio kada su vozači uleteli u gust dim zbog paljenja niskog rastinja pored autoputa.

Hitna pomoć je jednu osobu prevezla u Klinički centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Kragujevac", međutim, bez znakova života. Četiri osobe su lakše povređene.

 Iz MUP-a obaveštavaju da su u nesreći učestvovala tri teretna, dva putnička, kombi i pikap vozilo.

Jedan od učesnika udesa rekao je za RTS da je uleteo u gust dim i da je video kako koči vozilo ispred njega. Iako su zakočili i on i vozilo iza njega, sudar je bio neminovan.

Meštanin kaže je da je još u deset časova video da je njiva zapaljena. I dalje tinja vatra na nekoliko hektara u okolini auto-puta.

Kolona na tom delu autoputa bila je kilometarska.

Saobraćaj je bio obustavljen na dva kilometra od naplatne stanice Batočina, u smeru od Beograda ka Nišu sve dok brza traka nije bila osposobljena za saobraćaj.

Saobraćaj se trenutno odvija usporeno.

Palili strnjiku, zapalili blago: Gori Carska bara FOTO

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da je krajnje vreme da MUP i Tužilaštvo krenu da hapse odgovorne za paljenje njiva, jer ugrožavaju bezbednost. Oni ne čine prekršaje, već krivična dela koja mogu dovesti do tragičnih posledica, ocenio je Okanović.

Prethodne sedmice dogodilo se nekoliko teških saobraćajnih nezgoda uzrokovanih gustim dimom zbog paljenja strnjika pored puteva.

U Vojvodini su zbog strnjike izgoreli psi koji su bili smešteni u azilu.
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.