Jedna osoba poginula u lančanom sudaru na autoputu kod Batočine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna osoba poginula u lančanom sudaru na autoputu kod Batočine

Na auto-putu kod skretanja za Batočinu u smeru ka Nišu oko 13 časova u saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri teretna, dva putnička, kombi i pikap vozilo. U lančanom sudaru jedna osoba izgubila je život, potvrđeno je u kragujevačkom kliničkom centru. 

Vozač koji je poginuo nalazio se u kombiju koji je u udesu praktično smrskan. Vatrogasci su sekli vrata kako bi izvukli nesrećnog čoveka iz vozila. U tom trenutku još je davao znakove života i hitno je prebačen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Klinički centar u Kragujevcu gde je ipak podlegao teškim povredama.

Saobraćaj na ovom delu auto-puta je obustavljen, a vozila se preusmeravaju na alternativne putne pravce preko Batočine.

Kako saznaje RTV do nesreće je došlo zbog gustog dima koji je nastao paljenjem strnjišta.

Na internetu su se pojavile fotografije, za koje se pretpostavlja da su sa lica mesta, a na kojima se vidi da su u sudaru učestvovali kamioni, automobili, kombiji...

Dim stvara probleme da su pojedini vozači odlučili da pređu u suprotan smer i vrate se nazad, što dodatno stvara opasnost od novog sudara.

Mediji navode da je kolona na tom delu autoputa kilometarska.

Pre devet dana na autoputu kod Jagodine u lančanom sudaru stradalo je osam osoba.

Kako je za RTV rekao Boban Jezdić očevidac nesreće na autoputu je bio veliki oblak dima.

"Jedan pikap jagodinskih tablica je usporio, u njega je udario beli šleper, zatim bila su i dva auta inostranih tablica, nemačkih i austrijskih, ljudi su Albanci, u njih je udario kamion slovenskih tablica, vidljivost je bila možda dva metra, a u trenutku ni toliko", rekao je Jezdić.

I Nevenko Radosavljević, očevidac nesreće, potvrdio je za RTV da je na delu autoputa bio gust dim.

"Kada sam stigao ispod nadvožnjaka video sam gust dim, bio sam na nekih 500 metara od nesreće prema Nišu, nisam znao o čemu se radi, taj dim, kada je buknuo odjedanput, mogao je još veću katastrofu da napravi", rekao je Nevenko Radosavljević, očevidac nesreće.

Ubrzo su se stvorile i kilometarske kolone na autoputu prema Nišu kod skretanja za Kragujevac. Na mestu nesreće dim i dalje tinja.

Stvorila se jako velika dimna zavesa i vozači nisu mogli u trenutku da vide pravac kretanja.

Apeluje se i na vozače da voze oprezno, da budu pažljivi u saobraćaju, ali i ljude koji mogu da učestvuju kao spoljni faktor zbog zapaljene strnjike koja je jako blizu autoputa.



Stefanović: Nećemo tolerisati paljenje rastinja pored autoputa

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je, povodom saobraćajne nezgode na auto-putu kod Batočine, da očekuje od pripadnika policije da što pre pronađu osobu koja je odgovorna za paljenje niskog rastinja pored auto-puta, što je najverovatnije uzrok teškog lančanog sudara u kome je, nažalost, jedna osoba izgubila život.

"O svemu je obavešteno nadležnom tužilaštvo, po čijem nalogu policija već postupa", izjavio je ministar Stefanović za Tanjug.

On je podsetio da je Sektor za vanredne situacije u više navrata prethodnih dana apelovao na građane da ne spaljuju nisko rastinje.

"Međutim, i dalje imamo ljude koji se veoma neodgovorno ponašaju, a nažalost danas imamo i tešku saobraćajnu nezgodu koju je verovatno izazvao dim na auto-putu", rekao je ministar.

"Ovakve stvari se ne mogu tolerisati i nadam se da će nadležni organi pronaći osumnjičenog i da će on biti adekvatno kažnjen", zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš,   Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.