VOZAČI POZVANI NA OPREZ: Ako vas zateknu bez ovoga, kazne su katastrofalno visoke

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2024, 10:40

VOZAČI POZVANI NA OPREZ: Ako vas zateknu bez ovoga, kazne su katastrofalno visoke

Zimske službe su na terenu.

Kako piše Tanjug, jak sneg koji je rano jutros počeo da pada u Zagrebu i drugim delovima Hrvatske stvorio je velike probleme u saobraćaju, a onima koji ne očiste svoje automobile ili nemaju obaveznu zimsku odbranu preti novčano kažnjavanje.

Prema prognozama meteorologa, snežne padavine se očekuju u narednih nekoliko sati, a snežni pokrivač će biti formiran u nižim delovima zemlje, dok će ga planinama biti više. Zabeleli su Zagreb, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Varaždin, Samobor, Karlovac, Sisak...

Zimska služba Zagreba podigla je nivo pripravnosti na treći od četiri stepena, što znači da će svih 240 ekipa biti raspoređeno u bazama Zimske službe, a sva potrebna infrastruktura spremna za pravovremeni izlazak na teren u slučaju naglog pada temperatura.

Vozači su pozvani da kretanje vozila prilagode uslovima na kolovozu, kao i da bez preke potrebe ne kreću na put. Zbog količine snega na ulicama Zagreba neke gradske linije su u prekidu privremeno, a neke u kvaru. Novčanom kaznom u iznosu od 660,00 do 1990,00 evra biće kažnjena pravna i fizička lica koja se budu našla u saobraćaju bez obavezne zimske opreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sneg u Hrvatskoj stvara probleme u saobraćaju: Upozorenje na olujnu buru, crvena upozorenja u pojedinim područjima

Izvor: Danas, 19.Jan.2024

Sneg koji od jutros pada u većem delu unutrašnjosti Hrvatske stvara problem u saobraćaju, a otežano se vozi kroz Gorski kotar i severozapadni deo zemlje, saopštio je Hrvatski autoklub (HAK).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.