VOZAČI, OPREZ: Odmah ugasite motor ako vam se upali OVA LAMPICA, posledice mogu biti kobne (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2023, 18:43

VOZAČI, OPREZ: Odmah ugasite motor ako vam se upali OVA LAMPICA, posledice mogu biti kobne (FOTO)

Sistem za hlađenje je jako važan.

Sve je više i više lampica na instrument tabli i normalan vozač često ima problema da zna šta predstavlja koja lampica. U vozilima postoji toliko lampica sa raznim simbolima da ponekad više liče na pilotsku kabinu aviona.

Mala uteha je u najmanju ruku činjenica da su svi simboli podeljeni u četiri osnovne boje.

Prakazana lampica se pali kad postoji problem sa sistemom za hlađenje. Kao što možemo da primetimo crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je boje, što ukazuje na potencijalno ozbiljan problem ili pitanje sigurnosti.

Ako se pojavi ova lampica, stanite kad je bezbedno i odmah isključite motor. Proverite da li je ispravan nivo rashladne tečnosti (da nije iscurela). Ako jeste iscurela, dolijte vodu (ili antifriz) do ispravnog nivoa tečnosti (prema indikaciji).

Pažljivo sa odvrtanjem čepa na hladnjaku jer može da izađe ključala voda (koristite krpu za odvrtanje i kao štit za ruku).

Ako posle dolivanja tečnosti i dalje stoji upaljena lampica, onda sistem za hlađenje ne funkcioniše. Kontaktirajte servis.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.