Usvojene izmene Zakona o akcizama

Izvor: B92, 14.Jun.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojene izmene Zakona o akcizama

Skupština Srbije usvojila je 14. juna izmene Zakona o akcizama kojima se izjednačavaju akcize na domaća i uvozna goriva, pa će benzin poskupeti 4,5 dinara po litru, a dizel dva dinara.

Vozači u Srbiji imaju još osam dana da kupuju gorivo po sadašnjim cenama, posle čega će naftni derivati poskupeti zbog usklađivanja akciza.

Za sve vrste motornih benzina važiće jedinstvena akciza od 49,5 dinara za litar, a za dizel goriva 37 dinara za litar.

Izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakona stupiće na snagu osam dana nakon objavljivanja u Služenom glasniku.

Usvajanjem izmena Zakona o akcizama Srbija je ispunila uslov Evropske komisije koja je tražila da se akcize na domaća i uvozna goriva izjednače.

Srbija je 1. januara uvela nove akcize, od kojih su bile više akcize na naftne derivate evro kvaliteta, koje se ne proizvode u Naftnoj industriji Srbije (NIS), najvećem snadbevaču pumpi u Srbiji.

Evropska komisija zatražila je u februaru od Srbije da uskladi akcize pošto je ocenjeno da novim akcizama na naftne derivate krši Prelazni trgovinski sporazum Srbije sa EU.

Preko Drine po jeftiniji benzin

Akcize kod nas najviše u regionu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gorivo poskupljuje za osam dana!

Izvor: Autoportal.rs, 14.Jun.2011

Vozači u Srbiji imaju još osam dana da kupuju gorivo po sadašnjim cenema, posle čega će naftni derivati poskupeti zbog usklađivanja akciza.

Nastavak na Autoportal.rs...

Akcize prazne rezervoare

Izvor: RTS, 15.Jun.2011, 08:52

Zbog Izmena zakona o akcizama, gorivo skuplje već sledeće sedmice. Ako u međuvremenu i sirova nafta poskupi, cene benzina i dizela biće još više. Obezbeđivanje zaliha i sipanje u kantice sve češća slika na pumpama. ..Usvajanjem Izmena zakona o akcizama u Skupštini, izjednačene su akcize na...

Nastavak na RTS...

NAFTAŠI PODIŽU CENE GORIVA

Izvor: Kurir, 15.Jun.2011

BEOGRAD - Usvajanjem izmena Zakona o akcizama u Skupštini, izjednačene su akcize na domaće i uvozne naftne derivate. Naftaši najavljuju da će već sledećeg utorka benzin iz domaće proizvodnje poskupeti za 4,5 dinara, a dizel za dva dinara. Ako u međuvremenu i sirova nafta poskupi, cene će biti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.