Težak udarac: Nemački rentakar gigant prestaje da kupuje Tesla automobile

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 18:17

Težak udarac: Nemački rentakar gigant prestaje da kupuje Tesla automobile

Glavni razlog za ovu odluku je visok pad vrednosti električnih automobila brenda Tesla, u kontekstu velikih popusta na vozila koje daje taj proizvođač.

Još jedna velika kompanija za iznajmljivanje automobila prestaje da kupuje Tesla automobile. Mesec dana nakon što je Hertz najavio da će prestati da ih kupuje, nemački Sixt, peti po veličini na svetu, takođe prestaje da kupuje vozila od američkog proizvođača električnih automobila.

Kako se navodi u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije, glavni razlog za odluku je visok pad vrednosti električnih automobila, posebno modela Tesla, posebno u kontekstu velikih popusta na vozila koje daje taj proizvođač.

Sixt je takođe izvestio da je primetio smanjenje interesovanja vozača/klijenata za rentiranje električnih automobila. Hertz je takođe naveo slabo zadržavanje vrednosti Teslinih modela kao razlog za prestanak kupovine, zajedno sa visokim troškovima popravke u slučaju udesa.

Međutim, Sixt je nagovestio da će nastaviti da kupuje druge električne automobile i da nastavlja sa svojim planom da poveća udeo električnih vozila u svojoj floti na 70 do 90 odsto do 2030. godine.

Njihova flota električnih vozila uključuje BYD Atto 3 i Peugeot e208, kao i MG5, BMW iX i Nio ET7.

Rentakar tržište je veoma važno za proizvođače automobila, zbog povećanja broja prodatih jedinica ali i prihoda za servisne mreže, pa je ovo veliki udarac za Teslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemački rentakar gigant prestaje da kupuje Tesla automobile

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2023

Glavni razlog za ovu odluku je visok pad vrijednosti električnih automobila brenda Tesla, u kontekstu velikih popusta na vozila koje daje taj proizvođač.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.