Skupo je biti mangup: Pokazao srednji prst policiji, papreno kažnjen (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 13:50

Skupo je biti "mangup": Pokazao srednji prst policiji, papreno kažnjen (FOTO)

Vozači često pokušavaju da ispadnu "pametni" pred policijom, a to može skupo da ih košta. Ovaj neobičan slučaj upravo govori u prilog tome.

Desilo se to 2020. godine, a jedan vozač u Nemačkoj, u pokrajini Gornja Frankonija, vozio je 11 km/h brže nego što bi trebalo.

Ovo je najmanji problem u celoj priči, jer je to prekršaj koji se ne kažnjava strogo - svega 20 evra čak i po strogim nemačkim zakonima.

Međuitm, njemu to nije bilo dovoljno, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se odlučio za poseban pozdrav policiji - kameru koja snima saobraćaj "počastio" srednjim prstom.

Ovo se, blago rečeno, nije svidelo ljudima iza kamere, pa su mu na prvobitnu kaznu dodali mnogo veću - prijavili su ga i morao je da plati 1.500 evra plus mesec dana nije smeo da vozi automobil.

Ovakav slučaj se desio možda još svega nekoliko puta nakon toga, i, zanimljivo, uglavnom bude u Nemačkoj. Ne znamo šta vozači tamo imaju protiv radara, ali ako vam padne na pamet da ih i vi ovako "pozdravite", sad bar znate koliko će vas to koštati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.