SAVET NA DRUMU: Evo kako da uz POMOĆ jednostavnog TRIKA lako prebrodite SUŽENJE puta

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 11:26

SAVET NA DRUMU: Evo kako da uz POMOĆ jednostavnog TRIKA lako prebrodite SUŽENJE puta

Većina manje iskusnih vozača ima veliku tenziju i strah kada se nađe u ovakvoj situaciji.

Na dosta mesta po našoj zemlji, a i po Evropi kada se izvode radovi, imate situaciju da kamioni voze zaostavnom trakom po liniji, a automobiii nastavljaju suženom tj.obleženom trakom sa stubovima. Za većinu iskusnih vozača takva situacija ne predstavlja veliki problem, ali manje iskusni vozači i vozači početnici mogu imati problem.

Ali tu postoji jedan mali vozački „trik“, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prođete celu deonicu lako i bez straha. Naime dok vozite, nikada nemojte da gledate u linije i kamion pored vas, već vaš pogled treba da bude fokusiran na sredinu puta i što dalje gledajte.

Auto se vozi pogledom i tamo gde gledate tamo će ga ruke usmeriti, u suprotnom ako se vaš pogled zakuca u kamion koga se plašite, vaš automobil sigurno ide prema njemu. Vaš pogled treba da bude fokusiran u liniju koja je dalja od kamiona ili sredinu puta. Što dalje gledate auto će ići ravno i potpuno sigurno, i nećete imati razloga za strah.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.