Rikardo ostaje bez bodova iz Australije, odbijena žalba Red Bula

Izvor: AutoBlog, 15.Apr.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rikardo ostaje bez bodova iz Australije, odbijena žalba Red Bula

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odbila je žalbu ekipe Red Bul podnetu zbog diskvalifikacije njihovog vozača Danijela Rikarda na trci za Veliku nagradu Australije u kojoj je osvojio drugo mesto. „Razmotrili smo žalbu Red bula i odlučili samo da prihvatimo ono što su sudije na trci presudile odnosno da bolid ove ekipe sa brojem tri bude diskvalifikovan zbog veće potrošnje goriva od dozvoljenog na trci za Veliku nagradu Australije“ – piše u saopštenju FIA. Nakon Rikardove diskvalifikacije najviše su profitirali vozači Meklarena Dženson Baton i Kevin Magnusen koji su završili na pobedničkom postolju odnosno drugom i trećem mestu, dok je pobedu ostvario pilot Mercedesa Niko Rozberg. Preuzeto sa: Hotsport.rs...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Odbijena žalba Red Bula

Izvor: Autoportal.rs, 16.Apr.2014, 13:08

Britanskom timu je odbijena žalba na diskvalifikaciju Danijela Rikarda sa trke u Australiji. Rikardu je oduzeto drugo mesto koje je osvojio na trci nakon što je ustanovljeno da je njegov bolid trošio više goriva od dozvoljenog.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.