Drugi pišu: ZAGAĐENJE VAZDUHA NA 17 MESTA U SRBIJI VEĆ PREMAŠIO GODIŠNJE VREDNOSTI, U BORU „ARSEN U IZUZETNO VISOKIM KONCENTRACIJAMA!“

Izvor: TimockeVesti.net, 03.Maj.2024, 04:36

Drugi pišu: ZAGAĐENJE VAZDUHA NA 17 MESTA U SRBIJI VEĆ PREMAŠIO GODIŠNJE VREDNOSTI, U BORU „ARSEN U IZUZETNO VISOKIM KONCENTRACIJAMA!“

U Srbiji i dalje nisu svi gradovi pokriveni automatskim monitoringom kvaliteta vazduha. Od 53 lokacije u zemlji gde postoji državni monitoring, na 17 je za prva četiri meseca već prekoračen dozvoljen broj dana sa prekomernim zagađenjem vazduha za celu godinu. U prva četiri meseca, u poređenju sa prethodnom godinom, imamo blago smanjenje srednjih koncentracija onih najopasnijih čestica – PM 2,5, pokazuje analiza Nacionalne ekološke asocijacije.
Leskovac je jedan od gradova koji još nemaju državni monitoring kvaliteta vazduha. Očekuje se da Agencija za zaštitu životne sredine ove godine postavi mernu stanicu u naselju Dubočica.
Petar Đurović iz Udruženja građana „Tim 42“ kaže da će im to omogućiti...
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.