Prvi Xiaomi automobil u konačnoj fazi proizvodnje, 300 primeraka se isporučuje u decembru

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 21:01

Prvi Xiaomi automobil u konačnoj fazi proizvodnje, 300 primeraka se isporučuje u decembru

Xiaomi je ušao u završnu fazu proizvodnje svog prvog automobila, Xiaomi SU7 EV, a planirano je da se tokom decembra isporuči 300 primeraka.

U toku je konačna, peta faza verifikacije proizvodne linije, ali ovih 300 primeraka koji su planirani za decembar, nisu namenjeni krajnjim korisnicima. Umesto toga, ovi primerci biće izloženi širom zemlje, a masovna proizvodnja bi, kako trenutno izgledaju planovi, trebalo da počne u prvom kvartalu sledeće godine.

Trenutno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj kompanije Xiaomi je, kako su sami rkeli, da proizvodi pouzdana vozila i zbog toga se fokusiraju više na kvalitet nego na kvantitet.

Podsetimo, kada je reč o pogonu, Xiaomi SU7 EV nudiće se u dve verzije, sa zadnjim pogonom, ili sa pogonom na sve točkove. Kod prvog će snaga elektromotora na zadnjoj osovini biti 295 KS.

Verzija sa pogonom na sva četiri točka će imati uz taj zadnji, i prednji motor snage 368 KS. Time će ukupna deklarisana snaga naprednijeg modela biti čak 663 KS.

Masa praznog vozila biće između 1.980 i 2.205 kg, a isto tako, svaka verzija će imati i različitu najvišu brzinu: ona sa jednim motorom moći će da razvije do 210 km/h, a dvomotorna čak 265 km/h. Sveukupno, biće tu tri varijante ovog modela: SU7, SU7 Pro i SU7 Max.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.