Protest 400 vozača automobila sa tamnim staklima

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest 400 vozača automobila sa tamnim staklima

Više od 400 vozača sa oko 200 vozila okupilo se danas u Begradu i pozvalo nadležne da smanje cenu atesta za tamne folije na staklima njihovih automobila, koji je prema novom pravilniku o standardizaciji obavezan tokom tehničkog pregleda.

Kako je rekao organizator skupa na parkingu ispred hotela Kraun Plaza u Beogradu Milan Kosić, vozači su time iskazali nezadovoljstvo jer je cena atesta u Srbiji dva do tri puta skuplja nego u regionu.

"Pričaju o evropskom standardu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a mi za početak, nemamo ni plate po tom standardu. Cena atesta je u Hrvatskoj od deset do 30 evra, a kod nas od 29.000 do 40.000 dinara", kazao je Kosić agenciji Beta.

On je dodao i da je tamna folija na staklima bezbedna, jer se staklo neće rasuti ukoliko dođe do saobraćajne nesreće, kao i da štiti od UV zračenja.

Kosić je najavio novi protest ukoliko država ne odgovori na njihov apel.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je 23. oktobra da će novi pravilnik o standarizaciji vozila doprineti bezbednosti saobraćaja.

"Ukoliko nemaju atest, moraće da ih skinu (folije). Ovo pravilo je definisano zbog bahatih i agresivnih vozača koji imaju crne folije na staklima vozača i suvozača. To moraju da sklone jer nije dobro za bezbednost ljudi i policije", rekla je ministarka.

Ona je dodala da 95 odsto gradjana nema zatamnjena stakla.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ljubitelji zatamnjenih stakala protestovali zbog cene atesta

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2015

Više od 400 vozača sa oko 200 vozila okupilo se u nedelju u Beogradu i pozvalo nadležne da smanje cenu atesta za tamne folije na staklima njihovih automobila, koji je prema novom pravilniku o standardizaciji obavezan tokom tehničkog pregleda...Kako je rekao organizator skupa na parkingu ispred hotela...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.