Ljubitelji zatamnjenih stakala protestovali zbog cene atesta

Više od 400 vozača sa oko 200 vozila okupilo se u nedelju u Beogradu i pozvalo nadležne da smanje cenu atesta za tamne folije na staklima njihovih automobila, koji je prema novom pravilniku o standardizaciji obavezan tokom tehničkog pregleda.
Više od 400 vozača sa oko 200 vozila okupilo se u nedelju u Beogradu i pozvalo nadležne da smanje cenu atesta za tamne folije na staklima njihovih automobila, koji je prema novom pravilniku o standardizaciji obavezan tokom tehničkog pregleda.

Kako je rekao organizator skupa na parkingu ispred hotela Kraun plaza u Beogradu Milan Kostić, vozači su time iskazali nezadovoljstvo jer je cena atesta u Srbiji dva do tri puta skuplja nego u regionu.

"Pričaju o evropskom standardu, a mi za početak, nemamo ni plate po tom standardu. Cena atesta je u Hrvatskoj od deset do 30 evra, a kod nas od 29.000 do 40.000 dinara", kazao je Kostić.

On je dodao i da je tamna folija na staklima bezbedna, jer se staklo neće rasuti ukoliko dođe do saobraćajne nesreće, kao i da štiti od UV zračenja. Kosić je najavio novi protest ukoliko država ne odgovori na njihov apel.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je 23. oktobra da će novi pravilnik o standarizaciji vozila doprineti bezbednosti saobraćaja.

  • 09.11.2015 17:54
    Neverovatno pametan
    Kaže se zatamnjivanje, a ne zatamljivanje.....pismenost. Dizanje takse "u inat" se obično obije o glavu, pre ili kasnije, mnogo je bolje razgovarati i ne smatrati narod za ovce ("sve dok je ovaca neće falit¨ vune"). Životnih problema ima zaista mnogo, pa je i ova nenormalna taksa jedan od njih. Organizuj grupu za protest u vezi ostalih problema koji ti smatraš za važne, pridružićemo ti se. Ako jedino dileri koriste tamu u vozilu za "mračna" dešavanja, onda policija ne bi imala nikakvih problema da ih iskoreni, odavno. Međutim, glavni lopovluci se dešavaju na drugim mestima, u drugim (polu)tamnim prostorijama (kafane, koferčići itd.) Ja imam zatamnjena stakla, to volim, ne krijem se time od nikoga osim od prejakog sunca, a ti dođi i dokaži da sam samo na osnovu toga kriminalac...ne kleveći neosnovano i to je kažnjivo !
  • persona non garta

    08.11.2015 19:04
    tako i treba !!!!
    U svim normalnim drzavama zatamljena stakla su rezervisana za najvise drzavne zvanicnike i mozda VIP osobe.A ovde svaki lokalni bumbar sa zatamljenim staklima u polunafriziranom bmw zamislja da je neki kvazi biznismen.Misljenja sam da ti koji se kriju treba i da plate.
  • neverovatno

    08.11.2015 18:11
    “ljubitelji zatamnjenih stakala“
    Ala ima dokone bagre!
    Kome li je ovo od svih zivotinih problema toliko bitno da protestuje?!
    Ja bi sada u inat jos vise digao taksu ili jos bolje zabranio zatamljivanje stakala. To najvise ionako zloupotrebljavaju dileri da se ne bi videlo sta se desava u kabini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija