Vesti

1

Protest 400 vozača automobila sa tamnim staklima

Autor: AP

Izvor: Beta

Protest 400 vozača automobila sa tamnim staklima

Izvor: Foto: Freeimages

Kako je rekao organizator skupa na parkingu ispred hotela Kraun Plaza u Beogradu Milan Kosić, vozači su time iskazali nezadovoljstvo jer je cena atesta u Srbiji dva do tri puta skuplja nego u regionu.

"Pričaju o evropskom standardu, a mi za početak, nemamo ni plate po tom standardu. Cena atesta je u Hrvatskoj od deset do 30 evra, a kod nas od 29.000 do 40.000 dinara", kazao je Kosić agenciji Beta.

On je dodao i da je tamna folija na staklima bezbedna, jer se staklo neće rasuti ukoliko dođe do saobraćajne nesreće, kao i da štiti od UV zračenja.

Kosić je najavio novi protest ukoliko država ne odgovori na njihov apel.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je 23. oktobra da će novi pravilnik o standarizaciji vozila doprineti bezbednosti saobraćaja.

"Ukoliko nemaju atest, moraće da ih skinu (folije). Ovo pravilo je definisano zbog bahatih i agresivnih vozača koji imaju crne folije na staklima vozača i suvozača. To moraju da sklone jer nije dobro za bezbednost ljudi i policije", rekla je ministarka.

Ona je dodala da 95 odsto gradjana nema zatamnjena stakla.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Glupi SNOBOVI

"Protest 400 vozača automobila sa tamnim staklima..." ... - Šta će im uopšte - zatamnjena stakla na automobilima?! To su, jednostavno - SNOBOVI koji su videli da se "volovi potkivaju, pa i oni digli noge da ih potkuju..."! Gluposti - "UV zračenje"!!!