Ne, to nije obično slovo H! Znate li šta predstavlja znak HJUNDAIJA?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne, to nije obično slovo "H"! Znate li šta predstavlja znak HJUNDAIJA?!

Simbolika znatno kompleksnija!

Korejski Hjundai prešao je dug put od relativno anonimnog azijskog proizvođača do svetski prepoznatljivog auto-brenda na početku 21. veka. Hjundai je danas globalno poznata i priznata marka, a logo koji se nalazi na prednjem delu njegovih automobila postao je prepoznatljiv simbol. Međutim, amblem koji se sastoji od stilizovanog, zakošenog početnog slova imena brenda upisanog u elipsu nije tako prozaičan kako se čini.

Kada razmišljate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o odmoru na ovaj grad nikad ne pomislite i TO JE OGROMNA GREŠKA!

Hjundai objašnjava da logo u obliku slova "H" predstavlja dva čoveka koji se rukuju - dve vertikale su osobe, a horizontala koja ih povezuje reprezentuje čin rukovanja. Jedna od osoba simboliše samu kompaniju, a druga kupca, pa bi logo u prenesenom značenju trebalo da predstavlja harmoničan i prijateljski odnos između ta dva subjekta, a ne samo klasične uloge - prodavca i kupca.

Živa objasnio kako se fudbalski uspeh slavio u njegovo vreme: Odgovor o kome priča cela Srbija (VIDEO)

pic.twitter.com/GJEt3vSe2J

— FikoR (@FikoR87) 09. јун 2018.

Kao i u slučaju ostalih proizvođača automobila, i logo Hjundaija se vremenom menjao i evoluirao. Jedno vreme je korejska kompanija koristila slova "HD", jer su u Hjundaiju bili zabrinuti da bi, ako ostave samo slovo "H", mogli da ih pomešaju sa japanskom Hondom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.