Lekler počastio sebe igračkom od 1,7 miliona evra VIDEO

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 13:16

Lekler počastio sebe "igračkom" od 1,7 miliona evra VIDEO

Vozač Formule 1 Šarl Lekler obogatio je svoju kolekciju automobila.

Posle problematične prošle godine u sportskom smislu (tek 5. mesto u šampionatu), Šarl Lekler se počastio novim Ferrarijem – i to kakvim! Lekler poseduje jedan od samo 599 primeraka modela Ferrari 812 Competizione A.

Vozač iz Monaka je sledio primer svog timskog kolege iz Ferrarija, Karlosa Sajnsa, koji je kupio Ferrari 812 Competizione (ograničen na 999 jedinica).

Lekler >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već poseduje nekoliko automobila sa kojima se redovno viđa na ulicama Monte Karla. Pored Ferrarija Rome, ovaj 26-godišnjak ima Ferrari 488 Pista Spider od 720 KS, koji je konfigurisan tačno prema njegovim ličnim željama preko programa za prilagođavanje pod nazivom Tailor Made.

Isti program je koristio i na svom 812 Competizione A. Za razliku od njegove omiljene mat crne farbe Piste Spidera, odlučio se za mat belu, pod nazivom Bianco Ondo Marina Opaco. Bočne lajsne i difuzor imaju odgovarajuće bele akcente.

Upadljive su i srebrne čeljusti kočnica i ručno oslikani Ferrari amblemi na blatobranima. Šlag na torti je Leklerov startni broj 16 sa strane, detalj koji njegov 488 već ima.

Za razliku od Ferrarija 488 Pista Spider sa centralno postavljenim V8 motorom, 812 Competizione je drugačiji. To je u osnovi vrhunski model 812 Superfast koji se više neće proizvoditi.

Ima 6.5 litarski atmosferski V12 motor koji proizvodi 830 KS (800 KS u Superfast i GTS verziji) i vrti se na maksimalnih 9.500 o/min. Iz mesta do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Inače, u Ferrariju, sufiks A označava reč "Aperta" i predstavlja kabriolet verziju. Sa planiranih 599 primeraka, ovo je znatno ređa varijanta od kupea, od kojih će biti proizvedeno 999.

Obe verzije su dobra investicija. Ferrari ne otkriva zvaničnu cenu, ali prema glasinama, Leklerov 812 Competizione A košta čak 1,7 miliona evra.

Uzgred, 812 Competizione A nije jedino ograničeno izdanje V12 Ferrarija u Leklerovoj kolekciji. Takođe se priča da poseduje jedan od 599 primeraka limitirane serije Ferrari Daytona SP3 u specifikaciji koja odgovara njegovom 488 Pista Spider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.