BRTANCI POKRENULI PETICIJU: Žele lik Dejvida Bouvija na novčanici od 20 funti

Izvor: Kurir, 15.Jan.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRTANCI POKRENULI PETICIJU: Žele lik Dejvida Bouvija na novčanici od 20 funti

Fanovi pokojnog popularnog pevača Dejvida Bouvija pozvali su svet, a posebno Britance da glasuju za štampanje pevačevog lika na novčanicu od 20 funti.

Britanija bi na proleće trebala dobiti nove novčanice, a postoji mogućnost da se ovaj predlog usvoji.

U peticiji stoji: "Ne vidimo bolji način odavanja počasti Dejvidu Bouviju, koji je umro 10. januara, od printanja njegovog lika na nove novčanice od 20 funti. Njegova muzika i zvuk bili su podloga važnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << događajima u životima mnogih od nas. Njegovi stil, muzika i prisutvo uneli su nove parametre u kulturu našeg vremena.  Na glasanju sprovedenom 2002. za sto najpopularnijih Britanaca, Bouvi je završio na 22. mestu, što jasno govori koliko su građani Velike Britanije vezani uz njegov lik i delo. Ne postoji bolja osoba čiji lik treba štampati na novčanicu od 20 funti", napisali su pokretači peticije.

Naime, Britanija bi na proleće trebala dobiti nove novčanice u navedenom apoenu, ali još uvek nije odlučeno čiji će lik biti na njoj.

Autor: 24sata.hr

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Fanovi Dejvida Bouvija pokrenuli peticiju. Pogledajte zašto…

Izvor: Lepota i zdravlje, 16.Jan.2016, 10:01

Fanovi popularnog pevača Dejvida Bouvija pozvali su svet, a posebno Britance da glasaju za štampanje pevačevog lika na novčanicu od 20 funti. David Bowie ‘Blackstar' It can now be confirmed that ‘Blackstar’ is the forthcoming single and album from David Bowie. Contrary to inaccurate reporting...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.