Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2024, 05:01
Рецепт дана: Рижото са тиквицама и сиром
Искористите последње тренутке сезоне тиквица и припремите укусан рижото са овим зеленим воћем. За припрему укусног ручка биће вам потребно мање од пола сата.
Фото: Pexels/ Cristian Mihaila
1250 милилитра биљног или пилећег темељца
320 грама пиринча
80 милилитра уља
65 милилитра сувог белог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вина
30 грама ренданог пармезана
3 кашике путера
2 тиквице
1-2 чена белог лука
со
бибер
Припрема:
Загрејте две кашике уља у великом тигању. Додајте сецкане тиквице и динстајте два до три минута, док не порумене. Уклоните тиквице. У тигањ ставити исецкан бели лук и динстати око пола минута, па извадити и ставити на страну заједно са тиквицама. Загрејте темељац у микроталасној пећници или на шпорету у посебном лонцу. Остатак уља ставите у тигањ и загрејте на јакој ватри. Додајте пиринач, промешајте и оставите да се пржи око минут. Пиринач прелијте вином и мешајте на лаганој ватри минут-два. Када вино испари, смањите температуру на ниску и додајте трећину припремљеног и загрејаног темељца. Када пиринач „попије“ сав темељац, додајте још једну трећину. Понављајте поступак док се не потроши сав темељац и док пиринач не буде ал денте. За ово ће вам требати око 20 минута кувања. Склоните пиринач са ватре и додајте путер, рендани пармезан, пропржене тиквице и бели лук. Посолите и побиберите по жељи. Промешајте и одмах послужите уз сезонску салату по избору.
Пријатно!
Sezona je ovog lepog ali i veoma zdravog voća
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Рижото са тиквицама и сиром се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.