Nema više AUDI R8 sa V8 motorom

Izvor: Autorepublika.rs, 13.Mar.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više AUDI R8 sa V8 motorom

Novi Audi R8 lansiran je sa V10 motorom, automatskom transmisijom u kombinaciji sa duplim kvačilom. Međutim šta se dešava sa V8 motorom i manuelnim menjačem? Dok su svi očekivali da će jeftino rešenje u V8 izvedbi zaživeti i kod novog Audi R8 modela, glavni baja iz Audija, Heinz Hollerweger rekao je da od toga nema ništa.
„Nemamo više interesovanja za V8“ – rekao je Heinz Hollerweger na Ženevskom sajmu automobila. Na pitanje zašto je ta odluka donošena? Odgovorio je jednostavno: „Korisnici prve generacije Audi R8 bili su više zainteresovani za V10 model, umesto V8.“
Bilo kako bilo, pored verzije sa V10 motorom, E-Tron electric version električna verzija stiže uskoro.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.