Između Sarajeva i Pala težak kriminalni obračun

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2011, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Između Sarajeva i Pala težak kriminalni obračun

SARAJEVO -

U pucnjavi, koja se dogodila na putu ispred tunela Čeljigovići, u Istočnom Sarajevu izrešetana su dva automobila u kojima su bila četvorica državljana Crne Gore, iz Bijelog Polja.

U vozilu "audi A8" bili su Nazir Heldić i Erdnard Trupljanin a u "škoda oktavija", Nazirov brat Saladin i Goran Ćetković, svi iz Bijelog Polja.

Njih su napali Milenko Krsmanović i Milan Kovačević sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sokoca, Peđa Spahić sa Pala, i Almir i Dino Kadić iz Sarajeva

Kako pišu Nezavisne novine, Nazir Heldić (28), koji je bio jedini povređeni u pucnjavi, ranjen je koleno i nakon lekarske pomoći pušten je iz bolnice u Sarajevu.

Automobile, u kojima su bili državljani Crne Gore, koji su se se “škodom oktavijom” i “audijem A8”, kretali iz Sarajeva ka Palama, sustiglo i preprečilo im put šest napadača, sa dva vozila.

Napadači su bili naoružani automatskim vatrenim oružjem i počeli su da pucaju u pravcu "škode" i "audija", ispalivši veći broj metaka.

Audi u kojem je bio Nazir Heldić i Trpuljanin je bio parkiran ispred zgrade Policijske uprave Centar u Sarajevu, a na njemu je bilo više od 20 rupa od metaka.

Kako prenosi list, putnike u "audiju" spasilo je to što je vozilo bilo blindirano.

"Incident se dogodio u 23.45 časova kada su vozila "škoda oktavija" i „audi A8“, u kojima su bili državljani Crne Gore, ispred tunela pretekla druga dva vozila nepoznate marke i zaustavila se tako da su im onemogućila dalje kretanje", ustanovila je istraga.

Iz tih vozila izašlo je šest osoba koje su bile naoružane automatskim vatrenim oružjem i počele da pucaju u pravcu "škode" i "audija A8", u koje su ispalili veći broj metaka", navodi list.

Portal"Sarajevo-x.com prenosi da su crnogorske državljane napali Milenko Krsmanović i Milan Kovačević sa Sokoca, Peđa Spahić sa Pala, i Almir i Dino Kadić iz Sarajeva, i još jedna osoba.

Krsmanović i Milan Kovačević su uhapšeni na graničnom prelazu prema Crnoj Gori, a u hapšenju su učestvovali Granična policija BiH, Crne Gore i policija Trebinja.

Policija je saopštila da su napadači nastanjeni u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu, da su krivično gonjeni i procesuirani kao i da su napadnuti poznati policiji Crne Gore, čiji su državljani.

Istraga je, kako prenose mediji u BiH, pokazala i da su između osoba koje su izvršile napad i oštećenih postojali sukobi.

Tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo pucnjavu je okarakterisao kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedna osoba ranjena u pucnjavi u Istočnom Sarajevu

Izvor: Blic, 11.Avg.2011

SARAJEVO - U pucnjavi, koja se dogodila na putu ispred tunela Čeljigovići, u Istočnom Sarajevu, izrešetana su dva automobila u kojima su bila četvorica državljana Crne Gore iz Bijelog Polja. ..U vozilu "audi A8" bili su Nazir Heldić i Erdnard Trupljanin a u "škoda oktavija", Nazirov brat Saladin...

Nastavak na Blic...

Jedna osoba ranjena u pucnjavi u Sarajevu

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2011

U pucnjavi, koja se dogodila na putu ispred tunela Čeljigovići, u Istočnom Sarajevu, izrešetana su dva automobila u kojima su bila četvorica državljana Crne Gore iz Bijelog Polja.

Nastavak na Radio 021...

U izrešetanom vozilu otkriveni heroin i lažni broj šasije

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2011, 13:42

ISTOČNO SARAJEVO - U vozilu škoda oktavija, vlasništvo H.S, državljanina Crne Gore, na koje je pucano ispred tunela Čeljigovići, pronađeno je 0,85 grama heroina zapakovanog u celofan, a uviđajem je ustanovljeno da je broj šasije na vozilu krivotvoren, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.