Delphi autonomni Audi S Q5 će učestvovati na putovanju sa jednog na drugi kraj SAD

Izvor: Moto.rs, 17.Mar.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delphi autonomni Audi S Q5 će učestvovati na putovanju sa jednog na drugi kraj SAD

Kompanija Delphi je najavila planove da izvede najduže putovanje kada je reč o autonomnim vozilima u severnoj Americi. Ovo putovane bi trebalo da počne 22. marta u blizini Golden Gate mosta i za njega će biti korišćen specijalno opremljenu Audi S Q5 model.

Prema planovima ovaj model bi trebalo da pređe sa jednog na drugi kraj Amerike u putovanju koje bi obuhvatili 5632km. Kompanija navodi da će im ovo putovanje omogućiti da sakupe vredne podatke obzirom da će prototip >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << biti subjekat različitih uslova vožnje od promene vremena i terena do potencijanih opasnosti na putu, što su uslovi koji se nikada ne mogu simulirati u laboratoriji. Delphi je imao velikog uspeha u testiranju svog vozila u Kaliforniji na ulicama Las Vegasa, a sada je vreme a se opseg testiranja proširi na celu Ameriku, navode iz kompanije.

foto © Audi

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.