Audi radi na električnom modelu koji bi mogao da bude konkurent Modelu S

Izvor: Moto.rs, 23.Nov.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi radi na električnom modelu koji bi mogao da bude konkurent Modelu S

Audi možda nije ostvario najbolje rezultate kada je reč o električnim vozilima, ali to nije sprečilo nemačku kompaniju i njegov šefa tehničkog razvoja Prof. Dr. Ulricha Hackenberga da potvrde planove za razvoj modela koji bi bio potencijalni konkurent Tesla Model S modelu.

Hackenberg je rekao da tehnologija koja je razvijena za R8 e-tron model će biti preuzeta za rad na jednom drugom modelu i da u pitanju neće biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << sportski model. On nije želeo da ulazi u specifične detalje i rekao je da je ovaj model trenutno u procesu razvoja i da bi mogao da se pojavi oko 2017. godine. Prema nekim informacijama ovaj model će biti sedan i imaće opseg kretanja od oko 450km jendim punjenjem baterija. Porsche takođe navodno radi na razvoju električne verzije modela Pajun koja bi imala opseg kretanja od nešto više od 400km.

foto © Audi

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.