Audi priznao: Varali smo na 2,1 milion automobila

Izvor: B92, 28.Sep.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi priznao: Varali smo na 2,1 milion automobila

Audi je saopštio da je 2,1 milion njegovih automobila širom sveta opremljeno softverom za manipulaciju vrednostima izduvnih gasova na dizel motorima koji je odobrila njegova majka-firma Volkswagen.

Od ukupnog broja spornih automobila, oko 1,42 miliona Audijevih vozila je u zapadnoj Evropi, 577.000 u Nemačkoj i skoro 13.000 u SAD, izjavio je portparol Audija, i dodao da su tim softverom opremljeni modeli A1, A3, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << A4, A6, TT, Q3 i Q5.

Zbog skandala sa lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova, Volkswagen je u ponedeljak suspendovao direktore Audija i Porschea zadužene za sektor istraživanja i razvoja.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Audi priznao prevaru na 2,1 milion automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2015

Audi je saopštio da je 2,1 milion njegovih automobila širom svijeta opremljeno softverom za manipulaciju vrijednostima izduvnih gasova na dizel motorima koji je odobrila njegova majka-firma Volkswagen...Od ukupnog broja spornih automobila, oko 1,42 miliona Audijevih vozila je u zapadnoj Evropi, 577.000...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Oko dva miliona "Folksvagenovih" defektnih vozila je iz Mađarske

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 10:33

Oko dva od jedanaest miliona dizel automobila Folksvagena (VW), pogodjenih aferom lažiranja vrednosti izduvnih gasova, proizvedeno je u fabrici Audija u zapadnoj Madjarskoj, izjavio je danas madjarski ministar privrede Mihalj Varga za privatnu televizijsku stanicu TV2...Madjarska vlada je, prema njegovim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.